Volontär

Ett viktigt moment i vårt arbete är de internationella volontärer som väljer att arbeta med oss. Dels på grund av att de ofta har andra förutsättningar att ge av sin tid utan betalning än vad många ecuadorianer har, dels för att ett arbete som detta innebär att möta en verklighet som många uppväxta i ett i-land ej är van vid. Att spendera ett par månader med volontärarbete, kan ge en nödvändig insikt om andra människors villkor, som i förlängningen kan skapa förståelse och en vilja att bidra till en rättvisare värld.

Vill du volontära? Uppfyller du följande tre krav?
1-Du är minst tjugo år 2.Du kan göra dig förstådd på spanska och 3.Du kan stanna minst två månader, helst gärna tre. Är du beredd att stanna längre än så, kommer ditt arbete innebära mer ansvar och även ett större utbyte för dig då det krävs en längre tids arbete för att man ska kunna börja förstå hur ett främmande samhälle fungerar. I så fall är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.

 

Vad förväntas av dig som volontär?
Vad som framförallt förväntas, är att du kommer fullfölja ditt uppdrag. Vi ber dig därför att inte ta på dig mer än du tror du kommer klara av. Bättre att skriva upp sig på två månader och göra ett bra jobb, än fyra för att sedan inte klara av det.

 

Din uppgift kommer framförallt vara att måndag till fredag punktligt finnas på plats på skolan och där assistera Consuelo Diaz med dagens lektioner, vilket innefattar cirka fem timmar. Din uppgift här är mycket viktig, många av barnen är inte vana vid skolrutiner och behöver hjälp för att kunna koncentrera sig. Du ska under skoltimmarna finnas till för eleverna och stötta dem i deras skolarbete. Även under rasten förväntas du ägna dig åt eleverna genom lek, prat och framförallt uppmärksamhet.

 

Utöver skolan, finns alltid andra uppgifter som Consuelo kan behöva hjälp med. Det kan vara allt från att förbereda föräldramöte, inhandla skolmaterial, till att kontakta eventuella bidragsgivare. Arbetstiden är därmed flexibel och beror på hur mycket tid du är beredd att lägga.

 

Det praktiska
Skolan är belägen i Carcelén Bajo, långt norrut i Quito. I samma område bor Consuelo Diaz och i anslutning till hennes hus, finns en fristående lägenhet med två sovrum, kök, vardagsrum och badrum. Här erbjuder vi möjligheten att hyra ett rum och del i lägenheten. Den första frukosten vid ankomst är du välkommen att äta tillsammans med Consuelo och hennes familj, resten av tiden sköter du själv matlagning.

 

Vill du förbättra din spanska, kan vi hjälpa dig med kontakt med spanskalärare. Första steget till en lyckad tid som volontär är en så bred kännedom om språket som möjligt, så börja gärna med en grundläggande repetition innan du kommer och införskaffa dig ett ordförråd anpassat för klassrummet. Sedan kan en god idé vara att även läsa in sig in lite på Ecuador som land och samhälle.

 

Kostnad
Vi tar en avgift av våra volontärer på 3000:- i månaden. I avgiften ingår boende, tv, gas och vatten, hämtning på flygplatsen och en frukost hos Consuelo första dagen.

 

 

Organisationen har i det längsta undvikit att ta betalt av våra volontärer. Vi hade helst sluppit då vi i grund och botten anser att den som är beredd att jobba som volontär, bör få göra det gratis. Dock ser verkligheten för en liten organisation som denna, ut som så att vi inte får bidrag eller stöd från någon stat eller organisation. Organisationen går runt ekonomiskt på de privata bidrag vi får och på diverse stödengagemang i Sverige. Vi behöver dock din hjälp och det är därför vi har en avgift. 180$ av avgiften består av hyra, resten går till driften av skolan, framförallt till löner och mat.

 

Är du intresserad? Hör av dig till oss!

Nombre completo (required)

Nr de identidad (DNI)

Your Email (required)

Télefono

Periodo que quisieras trabajar
Inicio Término

Nivel de tu español